• E-shop: Zuzana Semančíková
  • +421 915 922 458
  • semancikova@ricefood.sk
  • Hlavná 138/58 (z dvora La Cucaracha)
  • 082 56 Pečovská Nová Ves

Napíšte, čo potrebujete nájsť a stlačte Enter

Bezlepkové Penne Rigate Bolognese

Ingrediencie:

  • 300g 100% ryžové Penne Rigate
  • 500g mleté hovädzie mäso
  • 300 ml hovädzieho vývaru
  • 3 strúčiky cesnaku nakrájaného na plátky
  • 1 malá cibuľa
  • 300g lúpaných nakrájaných paradajok
  • 100 ml bieleho vína
  • 4 PL olivového oleja
  • 4 ks nového korenia
  • 2 ks bobkového listu
  • korenie štyroch farieb v mlynčeku
  • soľ podľa chuti
  • olivy /nemusia byť/
  • syr parmezán
  • čerstvá bazalka

Postup prípravy 100% ryžových Penne Rigate Bolognese:

Na olivovom oleji zľahka orestujeme cibuľku, cesnak a pridáme mleté mäso.
Za stáleho miešania restujeme, kým maso nezhnedne. Následne pridáme hovädzí vývar a zmes dusíme prikrytú cca 15 minút.
Pripravíme si víno, podlejeme ním zmes, pridáme paradajky, nasekanú bazalku, nové korenie, soľ, korenie štyroch farieb na dochutenie a bobkový list.
Zmes znovu prikryjeme a necháme restovať ešte 20 - 25 minút.
Čas, kým sa dokončí naša bolognese omáčka, využijeme na prípravu cestovín.
Do hrnca si dáme 3 l vody, posolíme a privedieme ju k varu.
Do vriacej vody vysypeme Penne Rigate a za občasného miešania varíme cca 10 – 12 minút. Po uvarení cestoviny scedíme, ale v žiadnom prípade neprelievame vodou. Nikdy!
Ešte horúce cestoviny ihneď zľahka primiešame do omáčky bolognese, pridáme olivy a môžeme podávať.
Hotové úžasné cestoviny posypeme hoblinami parmezánu a lístkami čerstvej bazalky.

Prajeme vám dobrú chuť!