• E-shop: Zuzana Semančíková
  • +421 915 922 458
  • semancikova@ricefood.sk
  • Hlavná 138/58 (z dvora La Cucaracha)
  • 082 56 Pečovská Nová Ves

Napíšte, čo potrebujete nájsť a stlačte Enter

Bezlepkové Fusilli s kuracím mäsom

Ingrediencie:

  • 150g 100% ryžové Fusilli
  • 3 PL olivového oleja
  • 1 ks väčšie kuracie prsíčko
  • 250 ml kuracieho vývaru
  • 33 % smotana
  • 2 strúčiky cesnaku nakrájaného na plátky
  • soľ
  • štipka šafránu
  • korenie štyroch farieb v mlynčeku
  • chilli paprička
  • parmezán
  • čerstvá bazalka

Postup prípravy 100% ryžových Fusilli s kuracím mäsom

Kuracie prsia si opláchneme, osušíme a nakrájame na kúsky.
Na panvici si rozohrejeme olej, pridáme kuracie mäso, orestujeme ho a pridáme cesnak, ktorý minútku prehrejeme, aby zavoňal.
Mäso podlejeme vývarom, pridáme soľ, korenie, chilli papričku a 15 minút necháme prikryté podusiť.
Teraz máme dostatok času na prípravu cestovín, pretože naše 100% ryžové Fusilli sú hotové raz a dva :-)
Do hrnca si dáme 2 l vody, osolíme a privedieme ju k varu.
Do vriacej osolenej vody nasypeme 100% ryžové Fusilli a za občasného miešania varíme 4 – 5 minút.
Následne k mäsu pridáme smotanu izbovej teploty, štipku šafránu, premiešame a necháme zredukovať.
Po scedení ešte horúce cestoviny pridáme do panvice, posypeme strúhaným parmezánom a zľahka premiešame.
Podávame ozdobené čerstvou bazalkou a hoblinami parmezánu.

Prajeme vám dobrú chuť!