• E-shop: Zuzana Semančíková
  • +421 915 922 458
  • semancikova@ricefood.sk
  • Hlavná 138/58 (z dvora La Cucaracha)
  • 082 56 Pečovská Nová Ves

Napíšte, čo potrebujete nájsť a stlačte Enter

Bezlepkové Curvi Rigati Carbonara

Ingrediencie:

  • 250g 100% ryžové Curvi Rigati
  • 100g pancetta / prípadne anglická slaninka
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2ks žĺtko z vajíčka
  • 80g strúhaného parmezánu
  • korenie štyroch farieb v mlynčeku
  • pár lyžíc vody z uvarených cestovín
  • soľ

Postup prípravy 100% ryžové Curvi Rigati Carbonara

Slaninku si nakrájame na malé kocky a cesnak na tenké plátky.
Do hrnca si dáme 3 litre vody, osolíme a privedieme ju k varu.
Do vriacej osolenej vody vysypeme 100% ryžové Curvi Rigati a za občasného miešania varíme 9 – 10 minút.
Vajíčka si rozšľaháme a pridáme k nim 3⁄4 strúhaného parmezánu, korenie a 2 lyžice vody z cestovín.
Na panvici si zľahka stopíme a orestujeme slaninku s cesnakom.
Scedené, uvarené 100% ryžové Curvi rigati pridáme do panvice k orestovanej slaninke, jemne premiešame a odstavíme z plameňa.
Dôležitosť receptu je práve teraz, keď do panvice vylejeme vajíčka, pretože sa nám nesmú zraziť a zmes musí zostať sklovito lesklá. Pokiaľ máte cestoviny suchšie a málo lesklé pridajte ešte lyžicu vody z cestovín.
Panvicu s cestovinami zľahka pretrasieme a môžeme servírovať.
Ozdobíme podĺa vlastnej predstavy.
K tomuto receptu sa hodí pohár chladeného bieleho vína.

Nazdravie a dobrú chuť prajeme.